Tennis Training bij DVH Tennis - Professionele Tennis training in Amstelveen

De planning en indeling van de trainingen bij DVH worden verzorgd door onze hoofdtrainer Andy van Rijn. Dit doet hij samen met een team van trainers waaronder Rutger Kemner, Yvonne Wijermans en Luis Suarez.

Andy van Rijn

Met ingang van het seizoen 2015 worden de trainingen op DVH georganiseerd onder leiding van Andy van Rijn: "Ik zorg voor de coördinatie, indeling en aansturing van de trainingen op DVH. De trainingen worden gegeven door met mij samenwerkende professionele trainers. Zelf verzorg ik ook een aantal uren in de week het trainingsprogramma. Naast de trainingen zetten wij ons ook in voor andere activiteiten (o.a. voor ledenwerving, clinics en zomervakantie trainingen voor de jeugd). Daarnaast bied ik in de winterperiode training aan voor ieder die wilt trainen (zowel leden als niet leden van verschillende clubs) en huur daarvoor banen bij diverse hallen (De Kegel, De Startbaan) in de omgeving van Amstelveen.” 

Visie 

In al onze trainingen staat spelplezier, spelbeleving, het bewegen en de sociale interactie centraal. We verzorgen tennistrainingen voor beginnende tennissers tot en met de fanatieke wedstrijdspelers. Voor elk niveau wordt er een uitdagend lesprogramma opgezet, waarbij veel aandacht is voor de individuele ontwikkeling.

Vanaf de eerste les beginnen we met ons doel; het samen overspelen van de bal. De techniek wordt goed aangeleerd en al snel komt er wat tactiek bij kijken.

Bij beginnende tennissers behandelen we alle basisslagen; de forehand, backhand, service en ook de volleys worden aangeleerd, alsmede de spelregels en de eenvoudige tactiek van een enkel- en dubbelspel. Bij de gevorderde tennissers zal naast het perfectioneren van de basisslagen (topspin en slice) ook de bijzondere slagen worden aangeleerd (o.a. lob, dropshot, service-volley) en zal tactisch de nadruk meer liggen op het maken van juiste keuzes. Welke bal speel ik in welke situatie en welke technische aanpassingen horen daarbij. U zult merken dat uw spelplezier verhoogd wordt en dat het vertrouwen toeneemt bij het volgen van tennistraining. Alle hoofdspelsituaties worden behandeld: baselinespel, serveren, retourneren, netspel en het spelen tegen de netspeler.
Informatie trainers:

Andy van Rijn 

Mijn naam is Andy van Rijn, ik woon in Aalsmeer, ik ben getrouwd en heb een dochter van 27 en een zoon van 24.

Ik ben geboren in Singapore en heb daar tot mijn 8e gewoond en veel aan judo en zwemmen gedaan. Eenmaal terug in Nederland ben ik gaan voetballen en ben ik met tennis in aanraking gekomen. Ik heb leren tennissen bij Heineken waar mijn vader destijds werkte. Dat was vooral een seniorenvereniging en hier speelde ik veel met volwassenen. In die tijd werd mijn dropshot mijn wapen.

Naast het spelen van tennis is golf mijn grote hobby. Na de HAVO ben ik CIOS gaan doen en daar heb ik besloten om van het spelletje tennis mijn beroep te maken. Na het CIOS moest ik in dienst en heb daar een mooie tijd als sportinstructeur gehad. Ondertussen gaf ik al tennistraining bij Heineken. Na mijn diensttijd ben ik tennisles gaan geven bij verschillende clubs in de regio van Amstelveen. 
Ik ben in het bezit van mijn A- en B licentie en heb meerdere applicatiecursussen gevolgd. In mijn trainingen staat spelplezier, spelbeleving, het bewegen en de sociale interactie centraal waarbij de technische en tactische facetten in de oefeningen worden samengesmolten.

Bij TCO organiseer en verzorg ik nu al ruim 29 jaar als hoofdtrainer de zomer-, wintertrainingen en andere activiteiten. Bij TCO stuur ik het trainersteam aan van 7 personen. 

Sinds 15 jaar organiseer en geef ik 1 dag training bij TV Baambrugge.

Vanaf 2015 doe ik dat ook bij DVH in Amstelveen. Daarnaast bied ik in de winterperiode training aan voor ieder die wilt trainen (zowel leden als niet leden van verschillende clubs) en huur daarvoor banen bij diverse hallen (De Kegel, De Startbaan) in de omgeving van Amstelveen. Jeugdleden van TCO en DVH trainen dan ook vaak samen in een groep.

Mijn kracht is mijn positiviteit en enthousiasme. Ik probeer te zorgen voor intensieve en uitdagende trainingen voor ieder niveau. Spelplezier, tempo houden en je slagen verbeteren, dat zijn mijn hoofddoelen in de trainingen.

Rutger Kemner

Mijn naam is Rutger Kemner, 33 jaar, woonachtig in Aalsmeer. Al vanaf kleins af aan tennissend bij de Vliegende Hollander. Hier begonnen als 6 jarig jochie met tennissen en nu al meer dan 25 jaar lid van deze leuke vereniging! Naast dat ik les geef, speel ik ook nog steeds competitie op zaterdag en zal je me dus veel tegen komen op de club.  

Na het behalen van mijn Commerciële Economie diploma in 2013 ben ik gestart met de tennis A opleiding die ik in oktober van dat jaar gehaald heb. Sindsdien alleen maar meer les gaan geven en nu heb ik van mijn hobby mijn beroep gemaakt. Tennis is dus echt mijn passie en hoop dat ook zo over te kunnen brengen op mijn leerlingen.

Mensen vragen wel eens "wat vind je leuker" kindjes trainen of volwassene trainen? Maar juist deze combi maakt het werk als tennisleraar erg leuk. Ik geef van jong tot oud les en die combinatie maakt het werk ook echt leuk! Naast mijn grote passie voor tennis zijn mijn hobby's o.a. voetbal kijken en ben ik sinds een jaar aan het golfen geslagen. 

Daarnaast zit ik in de jeugdcommissie van de club en organiseer ik met een leuk team ouders activiteiten voor de club (denk aan competitie, clubkampioenschappen, kind-ouder toernooi en ons jeugd-toernooi in de zomervakantie die ik mede organiseer!!) Erg leuk allemaal! 

Luis Suarez

Hallo, ik ben Luis Suarez en ik heb 25 jaar ervaring in het lesgeven in tennis. Ik ben geboren in Venezuela. Ik begon met tennissen toen ik 7 jaar oud was, op 14 jarige leeftijd verhuisde ik naar Brandeton, Florida waar ik mijn formele carrière begon als speler bij de NICK BOLLETIERY TENNIS ACADEMY, na mijn ontwikkeling als tennisspeler verhuisde ik naar Denver, Colorado waar ik sportpsychologie studeerde aan de Regis University, Denver, Colorado. 

Aan het einde van mijn studie keerde ik terug naar Florida waar ik begon als trainer bij de Patricio Apey en Pablo Arraya Tennis Academy. In 2007 reisde ik naar Spanje waar ik mijn opleiding voortzette aan de Royal Spanish Tennis Academy waar ik 16 jaar lang les bleef geven. Mijn trainingen zullen in het Engels worden gegeven.

Yvonne Wijermans

Ik ben Yvonne Wijermans, geboren en getogen in Amsterdam. In Amsterdam begonnen met tennis bij Han Zanders aan de Karel Lotsylaan. Nu staat daar het ABN AMRO gebouw aan de Gustav Mahlerlaan. Daar heb ik 2 jaar getennist bij NWTL (Nooit Winnen Toch Lol) en wij verhuisden met het gezin naar Nijmegen. Daar ben ik met tennissen doorgegaan bij Nijmegen Quick, competitie gaan spelen en in de jeugdcommissie gekomen als jeugdlid.

Ik wilde naar de Academie voor Lichamelijke Opvoeding maar werd daar niet aangenomen door knieoperaties. Ook uitgeloot voor fysiotherapie ben ik in 1979 de opleiding voor tennisleraar gaan doen in Uden en vervolgens de B-opleiding in Geldrop. 

Verschillende jaren heb ik in Nijmegen en omgeving tennis trainingen geven naast mijn andere hobby basketballen, maar mijn interesse voor de sport in het algemeen wilde ik uitbreiden. Ik ben weer terug naar Amsterdam gekomen om Bewegingswetenschappen te studeren aan de Vrije Universiteit, met de vakken Sportpsychologie en Inspanningsfysiologie. Vele jaren heb ik basketballen op hoog niveau, studeren en training geven gecombineerd. Lesgegeven bij De Kegel, Meerlanden /Startbaan en bij de gezellige club DVH!! Ik verzorg ook al jaren de After School Activity Tennis bij de Internationale School van Amsterdam bij de Sportlaan, maar ook in diverse hallen en soms ook bij DVH.

Het leukste van het training geven is dat ik probeer het beste eruit te halen, bij mijn leerlingen en bij mezelf. Dat is mijn uitdaging en dan maakt klein, groot, jong en oud niet uit. Je kan altijd blijven leren met grote of kleine stapjes.

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 20 641 7252

Adres

Wimbledonpark 161
1185 XM Amstelveen

KVK-nummer

40531990