Competitie

Trainen is natuurlijk leuk, maar het allerleukste is natuurlijk: wedstrijden spelen! Dat kan al heel snel nadat je bent begonnen met tennis. Er zijn namelijk heel veel mogelijkheden: De KNLTB heeft sinds 2013 tenniskids in het leven geroepen. Waarbij je vanaf 5 jaar al competitie kunt spelen.

Voor elke leeftijd en wedstrijdniveau is er bij DVH een passende competitievorm:
• De Kids World Tour: een laagdrempelige en leuke manier om tenniskids Rood en Oranje kennis te laten maken met het spelen van wedstrijden op zondagochtend.
• Groene competitie op de zondagochtend
• Vrijdagmiddag competitie voor de jeugd vanaf 12 jaar
• Zondag jeugd competitie voor de talentvolle jeugd


RODE COMPETITIE: Gespeeld op miniveld, met rode ballen (zijn zachter en groter dan gele ballen), korte partijtjes van 7 punten.

ORANJE COMPETITIE: Gespeeld op ¾ veld, met oranje ballen, Oranje speelt om 4 gewonnen games en wordt daarbij het Beslissend Punt Systeem (BPS) toegepast bij een 40-40 stand. Bij een 3-3 stand in games wordt een beslissende game gespeeld (geen tiebreak). Serveren mag bovenhands en onderhands (als de bal maar niet eerst stuit), met een 2e servicebeurt als de 1e poging fout gaat.
GROENE COMPETITIE: Gespeeld op een heel veld, met groene ballen. Er worden 2 sets gespeeld om 4 gewonnen games (start op 0-0) met een verschil van 2 games (bijv. 4-2, 5-3). Bij een gelijke stand van 4-4 in de set volgt een tiebreak tot 7 punten (met een verschil van 2 punten). Indien een beslissende 3e set moet worden gespeeld, wordt deze vervangen door een beslissende wedstrijdtiebreak tot 7 punten (met een verschil van 2 punten). Deze tiebreak verwerk je met de tiebreakstand, bijv. 2-7, of 7-4, of 8-6.

In de GELE jeugdcompetitie wordt gespeeld op groot veld met normale ballen en volgens de reguliere spelregels. Ook tellen de resultaten mee voor de speelsterktebepaling. Net als bij de andere competities, worden de wedstrijden wekelijks gehouden, in het voor- en najaar. De speeldagen zijn op vrijdag of zondag.


Meer informatie over jeugdcompetitie Rood, Oranje en Groen, vind je ook op de website van www.tenniskids.nl

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 20 641 7252

Adres

Wimbledonpark 161
1185 XM Amstelveen

KVK-nummer

40531990