Over de vereniging


Centraal in Amstelveen, uitstekend bereikbaar en omgeven door veel groen, ligt ons prachtige tennispark. Met dezelfde naam als het Londense tennispark ‘Wimbledon’ is Tennisvereniging De Vliegende Hollander(‘DVH)’ sinds jaar en dag gevestigd op Wimbledonpark 161.

Bestond de vereniging vanaf haar oprichting in 1948 voornamelijk uit KLM-leden, tegenwoordig bestaat de Vereniging uit een mix van KLM-leden en een groot aantal buitenleden; in de loop van de tijd is DVH veranderd van een ‘KLM-club’ in een OPEN vereniging en voor een ieder als lid toegankelijk.

De vereniging heeft bijna 700 leden; de grote populariteit van DVH ligt in de wijze waarop zij haar doelstelling-‘het doen beoefenen en bevorderen van de tennissport’- tracht te bereiken. Door een combinatie van recreatieve en wedstrijdactiviteiten en, niet in de laatste plaats,vanwege de gezelligheid, het sociale gevoel en de nostalgische sfeer, biedt DVH iedereen de mogelijkheid op haar of zijn niveau van de tennissport te genieten.

Tennispark
DVH beschikt over:

  • 9 verlichte gravel banen
  • 1 mini baan
  • 1 oefenmuur
  • Een gezellig clubhuis met ruim terras (uitzicht over 3 centraal gelegen banen)
  • Dames- en herenkleedkamers welke van alle sanitaire gemakken zijn voorzien
  • Een ruime bar met bijbehorende keuken (in eigen beheer waardoor aantrekkelijk geprijsd)
  • Beschutte fietsenstalling, speciale parkeerplaats voor brommers/scooters     
  • Speeltuin 
  • Gratis en ruim voldoende parkeergelegenheid

Openingstijden
Gedurende het tennisseizoen (van 1 maart tot 1 december) zijn onze openingstijden als volgt:
Elke dag van 8.30 uur tot 23.00 uur (tennissen tot 22.30 uur). Door middel van een speciaal kaartleessysteem aan het toegangshek kan met behulp van de KNLTB-pas worden getennist op tijden dat het park gesloten is (bijvoorbeeld in het weekend na 18.00 uur).

Het reserveren van een baan wordt gedaan op het elektronische afhangbord in het clubhuis. Het afhangbord vindt u bij de ingang van het clubhuis (aan de kant van baan 4). Op alle banen is verlichting aangebracht. Via het bedieningspaneel bij de ingang van het clubhuis aan de zijde van baan 4, kan de verlichting door middel van het verenigingspasje worden ingeschakeld. Om 22.30 uur dooft de baanverlichting automatisch.

Introducees
Ook niet DVH-leden zijn welkom om te spelen op ons mooie park. DVH-leden mogen een niet DVH-lid introduceren en tegen betaling spelen op onze banen. Een introducee kan aan de bar afrekenen en krijgt dan een pasje om mee af te hangen. Graag na het afhangen het pasje direct retourneren aan de bar. Kosten voor een introducee:
€7,50 - Senioren
€5,-  Jeugd

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 20 641 7252

Address

Wimbledonpark 161
1185 XM Amstelveen

KVK-nummer

40531990