Inschrijven voorjaarscompetitie 2021

27 december 2020


Het lijkt nog ver weg, maar voor we het door hebben is het alweer tijd om de voorbereidingen te treffen voor de voorjaarscompetitie. We gaan er voor nu gewoon van uit dat deze plaats kan vinden vanaf april 2021. De eerste stap is natuurlijk het inschrijven. Hierbij alle informatie die belangrijk is voor komend seizoen. Helemaal onderaan dit bericht zijn documenten te downloaden (speeldata, aanbod en inschrijfformulier).

De vraag naar competitie spelen is vaak groter dan wat DVH aankan per seizoen. Zodoende moeten er elk jaar zowel nieuwe als huidige leden worden teleurgesteld en kunnen deze geen competitie spelen. Dit gaat om zowel volledige teams als individuele spelers. Om dit te kunnen reguleren is de TC genoodzaakt om een aantal “spelregels” te hanteren omtrent het competitie spelen en de aanmeldingen van nieuwe teams:

  • Bestaande teams in dezelfde samenstelling als voorgaan seizoen behouden hun plek
  • Als een team uit meer dan 50% nieuwe spelers bestaat wordt dit team als nieuw beschouwd en heeft zodoende geen rechten om een plek te claimen uit voorgaand seizoen
  • Teams dienen uit een minimaal aantal leden te bestaan, bij Heren/Dames uit minimaal 5 spelers en bij een mix team uit minimaal 3 dames en 3 heren. Indien er minder spelers zijn dan bovenstaand, dan kunt u zich wel aanmelden maar zou het kunnen dat de TC daar extra spelers (uiteraard van vergelijkbaar niveau) aan toevoegt. Bij minder dan 4 spelers kan er niet worden aangemeld.
  • Teamopgaven dienen reëel te zijn; elk opgegeven lid dient minimaal 2 keer te spelen. Dit is ter voorkoming dat er spelers worden opgegeven om een plek te claimen of om een hoger(e) team/klasse aan te vragen
  • Teams die op wedstrijddag incompleet zijn en dit niet melden aan TC zullen daar een waarschuwing voor ontvangen. Gebeurt dat vaker dan zullen de rechten voor het volgende seizoen vervallen
  • Competitiespelers dienen één extra bardienst te vervullen (of af te kopen) voor het komende seizoen

Als u zich met een team wilt inschrijven voor de voorjaarscompetitie dan kunt u uw volledig ingevulde inschrijfformulier toesturen aan [email protected].

Wilt u competitie spelen maar heeft u nog geen team dan kunt u dit ook kenbaar maken via hetzelfde mail adres. Wil u op de reservelijst geplaatst worden dan kan dat ook via hetzelfde mailadres.

De uiterste inschrijfdatum is 10 januari 2021!

Zaterdag competitie
Los van bovenstaande willen wij graag benadrukken dat DVH ervoor kiest om zoveel mogelijk inschrijvingen (teams) toe te kennen. De afgelopen jaren resulteerde dat in een vol schema op de zaterdag. Als u ervoor kiest om uw team in te schrijven voor de zaterdagcompetitie, dient u er rekening mee te houden dat het een lange speeldag kan worden. De Technische Commissie probeert het iedereen naar de zin te maken en maakt een planning voor de dag (banenschema). Vanzelfsprekend kan hier vanaf geweken worden op de dag zelf. Het is de verantwoordelijkheid van de teamcaptain om dit zowel met de tegenstander als met het eigen team te bespreken en op een respectvolle manier met de dienstdoende VCL om te gaan op het moment dat de planning anders loopt dan van te voren aangegeven. Wilt u meer zekerheid over een schema of een vaste baan, dan adviseren wij u om voor een andere speeldag te kiezen.

Spelen voor 2 teams of 2 verenigingen
Wilt u voor 2 teams op verschillende speeldagen of voor 2 verschillende verenigingen competitie spelen, dan moet daar dispensatie voor worden aangevraagd.
De verantwoordelijkheid hiervoor ligt bij de speler zelf om dit kenbaar te maken bij de TC. Mocht dit dus van toepassing zijn dan kunt u dit kenbaar maken via [email protected] en kan de dispensatie voor u worden aangevraagd bij de KNLTB.

speeldata-voorjaarscompetitie-alle-2021.pdf Inschrijfformulier VJC 2021.xlsx aanbod-knltb-voorjaarscompetitie-2021-noord-holland.pdf

Nieuwscategorieën