Jeugd training & Tenniskids

 

Trainingen voor elk niveau! Voor zowel de beginnende als de gevorderde junioren en senioren bestaat de mogelijkheid om aan training deel te nemen. Het is mogelijk om tennislessen te volgen op ieders niveau, ook ben je van harte welkom als je nog nooit een racket hebt aan geraakt.Voor meer informatie: zie onze site onder ‘Training’. Uitgebreide info is ook te lezen op de volgende site http://www.andyvanrijn.nl/trainingen/dvh

Training voor de jeugd: starten met ….. Tenniskids:
‘Tenniskids’ is een leuk en succesvol lesprogramma voor kinderen van 5 - 12 jaar waarbij aangepaste materialen in combinatie met aangepaste baanlengtes, geheel afgestemd zijn op de ontwikkelingsfases van de kinderen. Aan de hand van dit programma leert uw kind op een speelse manier tennissen. Deze door de KNLTB erkende methode is de basis voor plezier in tennis. In het DVH-jeugdbeleid staat dit ook centraal: samen plezier maken en aan sport doen.
Lesgeven aan uw kind vergt bijzondere vaardigheden en een bijzondere manier van trainen.
Onze trainers zijn daarom ook gediplomeerde “Tenniskids”-trainers.
Het programma ‘Tenniskids’ kent drie gekleurde fases:

Tenniskids Rood : Maak kennis met tennis
Tenniskids Oranje : Ontwikkeling van de basisvaardigheden
Tenniskids Groen : Dé voorbereiding op het ‘hele baan’ tennis!

 

 

Jeugdselectiebeleid:
Bij DVH is er zeker ook plaats voor talentontwikkeling. Aan jeugdspelers die zich in tenniskwaliteit, tennismentaliteit en –gedrevenheid onderscheiden, biedt de trainersstaf, in samenspraak met de JC, extra trainingsmomenten en ondersteuning aan. DVH onderstreept het belang van talentontwikkeling door de extra faciliteiten kosteloos aan betreffende talenten beschikbaar te stellen waardoor de aandacht geheel op tennis gericht kan zijn!