Jeugd

 

Algemeen

DVH heeft veel aandacht voor de jeugd, zowel voor de (allerkleinste) beginnende jeugdspelers als voor de reeds geoefende jeugdspelers met ambitie. DVH heeft op dit moment 150 jeugdspelers en we vinden het belangrijk dat elk jeugdlid zich bij ons thuis voelt!

DVH vindt het voor de jeugd belangrijk dat naast de trainingen gedurende het tennisseizoen veel verschillende activiteiten worden georganiseerd. De Jeugdcommissie (‘JC’) bestaat uit zeven enthousiaste leden die al deze jeugdactiviteiten organiseren maar extra assistentie van ouders bij de verschillende activiteiten wordt zeer op prijs gesteld!

De voorzitter van de JC is tevens bestuurslid om er zodoende voor zorg te dragen dat de belangen van de jeugd voldoende binnen het bestuur worden vertegenwoordigd. Over de Samenstelling van de JCleest u meer onder ‘Bestuur en Commissies’ op deze website.

Het jaarlijkse open jeugdtoernooi valt niet onder de auspiciën van de jeugdcommissie. Voor de organisatie van dit toernooi is de Open Jeugdtoernooicommissie verantwoordelijk.

Uitgebreide informatie over nieuws en activiteiten voor de jeugd is te vinden op onze website onder ‘Jeugd’ (nieuwsberichten).

Training

Trainingen voor elk niveau! Voor zowel de beginnende als de gevorderde junioren en senioren bestaat de mogelijkheid om aan training deel te nemen. Het is mogelijk om tennislessen te volgen op ieders niveau, ook ben je van harte welkom als je nog nooit een racket hebt aan geraakt.Voor meer informatie: zie onze site onder ‘Training’. Uitgebreide info is ook te lezen op de volgende site http://www.andyvanrijn.nl/trainingen/dvh

Competitie

Voor de meer prestatiegerichte tennissers bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan competities die door de KNLTB wordt georganiseerd.

Doordeweeks en in het weekend komen op elk niveau en in iedere (leeftijds)categorie (dames, heren, gemengd) vele teams voor DVH in zowel de voorjaars- als in de najaarscompetitie uit. Hoewel gezelligheid de rode draad binnen onze club is, wordt competitietennis serieus benaderd: op zaterdag is ons eerste herenteam actief in de hoofdklasse. Dat geldt ook voor een aantal (!) damesteams.